Antall besøkende

Vi har 3 gjester og ingen medlemmer på besøk.

New York

New York city, også kalt ”Big Apple”, er USAs største by med ca 8 millioner innbyggere og nærmere 20 millioner inkludert forsteder.

New York er kanskje aller mest kjent for sine enorme og tett stående skyskrapere på Manhattan. Dette får en samtidig raskt til å pense inn på den kanskje aller mest dramatiske hendelsen i byens historie da 2 passasjerfly kolliderte i ”world Trade Center” i et terrorangrep mot byen den 11.9.2001. Flyene kolliderte i hvert sitt tårn i de to tvillingtårne i senteret og flere tusen mennesker omkom  under kollisjonene og kort tid etterpå når tårnene kollapset. Området der tårnene stod kalles Ground Zero og er et minnesmerke i seg selv etter hendelsen. Det er igangsatt arbeid med å bygge opp en ny gigantisk skyskraper på tomten som skal hete Freedom Tower.

New York ligger ved utløpet til Hudson River og består av 5 store bydeler. Dette er Queens, Staten Island, Brooklyn, Manhattan og Bronx. New York var det første møte med Amerika for de mange millionene av immigranter fra Europa til landet de siste århundrene og bidro strekt til byens hurtige vekst.

New York er et finanssentrum, ikke bare i USA men for hele verden. Dette har vært en sterk bidragsyter til at det er akkurat denne byen det har gått mye prestisje i å bygge verdens høyeste og flotteste bygninger i det siste århundret. Først de siste tiårene har byen måtte gi tapt for høyere byggverk, hovedsakelig i Asia. Til tross for dette er bygninger som Empire State Building og Chrysler Building verdenskjent den dag i dag. Dessuten vil World Trade Center aldri bli glemt selv om det ikke eksisterer lenger. Det er vel rimelig sannsynlig at det nye Freedom Tower blir like kjent.

Nesten midt på Manhattan i New York ligger en imponerende park, Central Park. Dette er et kunstig oppbygd landskap som opprinnelig faktisk ble regnet som et sumpområde. Det som er mest imponerende med parken er at du straks du kommer inn i parken føler du er langt unna storbyens mas. Parken er derfor et utrolig populært rekreasjonsområde for byens innbyggere og turister.

New York sine turistattraksjoner er mange, vi kan nevne Frihetsgudinnen, Ellis Island, Times Square, Broadway, Metropolitan Museum of art og Empire State Building. Vi kan heller ikke glemme den populære handlegaten Fift Avenue og byens mange shoppingmuligheter for øvrig.

Det går en rekke flyavganger til New York fra Europa så det er sjeldent noe problem å komme seg dit. Hoteller finnes i alle varianter og prisklasser.